Vrhunska vina obitelji Zure

Obitelj Zure uzgaja znamenitu autohtonu vinovu lozu sorte
GRK kao i PLAVAC MALI te ostale bijele i crne sorte.
Saznajte više

VINA ZURE

Proizvodnja vina.
Obitelj Batistić-Zure

Utemeljitelj vinarije Bartul Batistić

Obitelj Batistić –Zure bavi se profesionalno proizvodnjom grožđa i vina od 1996 godine, no i puno prije toga ima tradiciju bavljenja poljoprivredom (vinogradarstvo, maslinarstvo, povrćarstvo, ribarstvo, stočarstvo itd) u mjestu Lumbarda na otoku Korčuli i to oko 600 godina koliko je i sama loza obitelji Batistić stara.

Vinarija od uvijek njeguje, cijeni i bavi se proizvodnjom autohtone sorte grk sa pjeskovitih tala iz Lumbarde kako samog grožđa tako i vina.

2011 godine melioracijom krša i terena na položaju ”Defora” u Lumbardi uz nadzor prof.dr.sc. Bernarda Kozine sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu podižu moderni vinograd sa cca 33 000 trsova loze, maslinik od oko 500 maslina te voćnjak sa oko 200 raznih voćki.

Važno je napomenuti da vina koja se proizvodu su isključivo i 100% od grožđa iz vlastitih vinograda vinarije.

Akcent u proizvodnji je naravno na autohtonoj sorti Lumbarde – grk, a najveći su proizvođači tog grožđa i vina u Lumbardi. Uz grk ”Bartul” te Sur Lie, vinarija proizvodi vina od Pošipa, Plavca malog, te ”Rebellion” (kupaža pet crnih sorti – Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Plavac mali, Alicante Bouschet).

Osim navedenih vina vinarija proizvodi i prošek od grka ”Elysion” i pjenušac od grka ”Quinta Essentia” koji dočaravaju sortu grk na način koji još nikad nije bio predstavljen.

Obitelj Batistić –Zure bavi se i agroturizmom gdje svoj trud u vidu povrćarstva, ribarstva, maslinarstva, uzgoj svinja itd plasiraju u svom restoranu ”Zure” u kojem se mogu kušati svi proizvodi te tradicionalna kuhinja toga kraja popraćena vinima svoje vinarije.

Osim vina obitelj Batistić – Zure bavi se proizvodnjom maslinovog ulja te raznih voćnih i biljnih likera.

VINA ZURE

Grk Bartul.

Grk ”Bartul” – suho vrhunsko vino autohtone sorte Grk. Kako se radi o grožđu koji dolazi sa novog vinograda sa krša, u svakom slučaju je jedan novi stil i smjer te sorte od onog sa poznatih pješčanih polja Lumbarde.

Grk je vrlo specifična sorta, jer se radi o sorti kod koje muški cvijet nema funkciju te je za oprašivanje potreban cvijet neke druge sorte. Takvu specifičnost objedinjuje samo 1% svih vinskih sorti na svijetu.

Istaknuta priznanja:

Grk “Bartul” 2016
– Zlato, Dubrovnik FestiWine 2017

VINA ZURE

Pošip.

Pošip Zure – vrhunsko suho vino.

VINA ZURE

Plavac Mali.

Plavac mali ”Advocatus Diaboli” – U Lumbardi, na južnim padinama otoka koje od davnina zovemo Defora uzgajamo i Plavac mali. Ovdje ima sve uvjete za dosizanjem vrhunaca sorte.

Kombinacijom idealnih karakteristika vinograda, svakodnevnom njegovanju u podrumu gdje dozrijeva u hrastovim bačvama uspjeli smo sva znana obilježja nadograditi izazovnim aromomama i zavodljivim spletom okusa – Advocatus Diaboli u pravom smislu riječi.

Istaknuta priznanja:

Plavac mali “Advocatus Diaboli” 2015
– Zlato, Dubrovnik FestiWine 2017
– Zlatna medalja, Sabatina 2017

VINA ZURE

Rebellion.

Rebellion – U Lumbardi, na južnoj strani otoka Korčule, makija i krš pretvoreni su u vinograd u kojem se pet sorata (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Plavac mali, Alicante Bouchet) udružilo pružit otpor kamenu, kršu i vremenskim uvjetima.

Rezultat toga je ovo moćno vrhunsko vino, bogato bojom, mirisom i okusom kojemu svaka sorta daje svoj dio sebe dozrijevanjem u barrique bačvama

Istaknuta priznanja:

“Rebellion” 2015
– Zlatna medalja, Sabatina 2017

VINA ZURE

Pjenušac Grk.

Pjenušac Grk “Quinta Essentia”. Prvi pjenušac od Grka dugo smo sanjali. Strpljivo, pažljivo i sa puno ljubavi san smo pretvorili u stvarnost – Quinta Essentia.

Zavirite u naš svijet snova ispijanjem zlatnih pjenušavih kapljica Grka, prepustite se mašti i Quintu Essentiu doživite na svoj način.

Istaknuta priznanja:

Pjenušac grk “Quinta Essentia”
– Zlatna medalja, Sabatina 2017

VINA ZURE

Prošek Grk.

Prošek Grk ”Elysion” – Grk je u davnini bio visoko cijenjen u svijetu prošeka. Skoro je nestao, a sada se ponovno rađa u našem vinogradu na južnim padinama zvanim Defora.

Tu se prosušivanjem strpljivo pretvara u tekuće zlato, vrlo osebujne arome, okusa i boje. Novi stil prošeka koji se kao feniks rađa iz pepela, dostojan heroja i miljenika bogova koji ga uživaju.

Istaknuta priznanja:

Prošek “Elysion”
– Zlato, Dubrovnik FestiWine 2017
– Najbolji prošek, Dubrovnik FestiWine 2017
– Najbolje vino vinogorja Korčula, Dubrovnik FestiWine 2017
– Velika zlatna medalja, Sabatina 2017

Team vinarije Zure

Obitelj Batistić –Zure bavi se profesionalno proizvodnjom grožđa i vina od 1996 godine

Vinograd se proteže na 8 ha, dok kapacitet vinarije iznosi 25 000 l

VINA ZURE

Gdje kupiti naša vina

U vinariji; Split: Edico d.o.o.; Zadar: Green Side; Zagreb: Vrutak, Vinoteka Vintesa; web: thewineandmore.com

Pošaljite nam poruku

Kontakt info

Vina Zure

Adresa: Lumbarda 239, 20263 Lumbarda, Hrvatska

Telefon: +385 (0) 91 5864 058

Email: info@zure.hr

Posjetite nas

Uživajte u egzotičnom i aktivnom odmoru, specifičnom mediteranskom ambijentu i podneblju.